Het novembernummer van het biologische vakblad Ekoland heeft als thema ‘vlees’. De Lankerenhof heeft hierin een mooie bedrijfsrapportage gekregen. 151128 ekoland bedrijfraportage
Nieuws
Hoe eenvoudig is de bereiding van een haantje
Chef Nel Schellekens van de Gulle Waard in Winterswijk en BBQ specialist Ralph de Kok laten zien hoe eenvoudig de bereiding van een haantje kan zijn. Zie hier de bereiding van een heel en half haantje incl. de bereiding op een Big Green Egg. En hier een speciale voorjaarsbereiding.
Het vlees heeft een goede bite en heeft van zichzelf veel smaak.
Artikel Haantje de Coq in Delicious april 2015
Haantjes de Coq in het paasnummer van het culinaire kookmagazine Delicious. De broertjes van de leghennen zijn onlosmakelijk verbonden met de productie van eieren. Met pasen worden er traditie getrouw veel eieren gegeten en verwerkt in gerechten. Voor iedere 300 eieren wordt er niet alleen een leghen maar ook een haantje geboren. Lees hier het artikel uit het april nummer van Delicious.
Kerstmenu met Haantje de Coq in Smaakmakend
Puur Streekmenu 100% taste, 0% waste met kerst
Het Bionext blad Smaakmakend heeft dit jaar een puur streekmenu met kerst opgenomen waarin Nel Schellekens Haantje de Coq in het hoofdmenu heeft opgenomen. Nel Schellekens is de kok van het puurste restaurant van Nederland 2014, De Gullewaard in Winterswijk. Hier vindt u het recept en het artikel.
Lankerenhof in Kookboek Lekker Veluwe
Woensdag 20 november j.l. is het nieuwste kookboek van Lekker Veluwe gelanceerd. In dit kookboek staan o.a. recepten met producten van de Lankerenhof.
Gedeputeerde Jan Jacob van Dijk van de procicie Gelderland heeft woensdagmiddag het eerste exemplaar van het boek Koken met het beste van de Veluwse bodem in ontvangst genomen.
Van Dijk kreeg het boek uit handen van boegbeelden van Lekker Veluwe, David Levie en Henk van ’t Veen. De twee verslaggevers van de Stentor reisden de Veluwe af op zoek naar de smaak van de Veluwe en troffen in hun wekelijkse rubriek streekproducenten en restauranthouders die hun visie op de Veluwse keuken gaven. De feestelijke lancering werd onder andere bijgewoond door de betrokken streekproducenten en restauranthouders. Het kookboek is verkrijgbaar bij de boekhandel en bij de streekproducenten en restauranthouders. Bekijk hier het inkijkexemplaar.
Streekfoodfestival Ede Proeft
Zaterdag 4 oktober is er als onderdeel van de week van de smaak van 11.00 tot 17.00uur een Streekfoodfestival in het centrum van Ede. De Lankerenhof zal hier als lid van Coöperatie Boerenhart ook aanwezig zijn met haar producten. Ook de andere leden van de coöperatie Boerenhart bieden hier hun producten aan. Kom gezellig en proef de streek.
Rob Kleijs kluift Haantje de Coq
In de uitzending Kluiven met Kleijs van Omroep Gelderland gaat Rob Kleijs langs Gelderse wegen op zoek naar Gelderse smaken en haalt dan ook een Haantje bij de Lankerenhof die hij door topkok Nel Schellekens van de Gulle Waard laat bereiden. Kijk hier voor de gemiste uitzending.
De levensloop van het haantje
Wouter Klootwijk laat in zijn programma De Wilde Keuken zien wat er met een-dags-haantjes gebeurt en hoe je deze haantjes ook kunt laten uitgroeien tot een exclusief stukje vlees, zoals ook ons Haantje de Coq.
Kijk hier voor de uitzending.
Ze zijn er weer
Een nieuwe lichting haantjes wordt vanaf vrijdag weer voor slacht aangeboden. De vorige keer hebben we alle haantjes diepgevroren, maar deze keer kunnen we speciaal op bestelling voor restaurants/horeca ook beperkt vers leveren. Wanneer er interesse is voor de verse haantjes kunt u contact opnemen met de Lankerenhof. Alleen haantjes die deze week voor vrijdag 27 juni 2014 12.00 uur besteld worden kunnen volgende week(afhankelijk van de regio waar het bezorgd moet worden) vers geleverd worden.
Haantje de Coq genomineerd voor innovatieprijs
Tijdens het symposium voor hogere pluimveegezondheid op 14+15 mei a.s. wordt er zowel voor de vlees- als voor de legsector een innovatieprijs gegeven. De genomineerde, waaronder Haantje de Coq, zijn bekend gemaakt op de site van pluimveeweb
Nominatie innovatieprijs vlees – Haantje de Coq